Akampus Günlüğü - Başlıklar

5 Mayıs 2009 Salı

Akampüs Haber Bülteni - 5 Mayıs 2009


Evrim karşıtlığı sınav sorularına kadar girdi
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavında sorulan bir soruya, laiklik karşıtı olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Şube Başkanı, "Evrenin varoluşu" ilgili soru için, "Öğrencilere, taraflılık dayatılıyor" dedi.



Tıp üniversitesi geliyor
Başbakan Tayyip Erdoğan, sadece tıp alanında hizmet verecek bir üniversitenin kurulacağı müjdesini verdi.






Ece hayat mücadelesini kazandı
Beyoğlu'nda yaklaşık 4 ay önce bir iş hanının 5. katından ön cephe camının düşmesi sonucu ağır yaralanan üniversite öğrencisi Ece Turhan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.




Yeni Sony PSP neler getirecek?
2004 yılında Sony tarafından satışa sunulan ve şu ana kadar 50 milyondan fazla satan PSP (Playstation Portable), Nintendo’nun DS adlı cihazından sonra en popüler el oyun konsolu olma özelliğine sahip.





Domuz gribi genelgesi valiliklerde

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi virüsü konusunda merak edilenleri genelgeyle valiliklere gönderdi. Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgeyle, domuz gribi konusunda vatandaşların merak ettiği sorulara açıklık getirdi.




Türkiye'yi rezil eden yasak 1 yaşında
Video paylaşım sitesi YouTube'e giriş bir yıldır yasak. Ancak Başbakan Erdoğan dahil herkes yasağı kolaylıkla deliyor. İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül: Ülkemiz matbaada gecikmeye benzer bir mantıkla, interneti yasaklamaktadır




Üniversite öğrencilerinin kolbastı merakı
Son dönemlerde popüler hale gelen kolbastı oyununu öğrenmek isteyenler için Selçuk Üniversitesi bünyesinde açılan kursa öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.




Domuz gribi için basit önlemler
Meksika'da 13 Nisan'da domuz gribinden ilk ölümün resmi olarak açıklanmasının ardından dünya alarma geçti. Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği hastalık kıtalar arası yayılıyor. Türkiye'de olası bir salgın tehlikesine karşın hazırlıklarını tamamladı.




Dünyanın en ucuz otomobili
Dünyanın en ucuz otomobili Nano, sadece 16 günde 203 bin sipariş aldı.




Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi sektörle buluşuyor
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi bu yıl ikinci kez “Sektörle Tanışma Günleri”düzenliyor. Üniversitenin Ortaköy Kampüsü Coşkun Kırca Salonu’nda 12-13 Mayıs’da gerçekleşecek “Tanışma Günleri”ne akademisyenler ve sektör temsilcileri katılacak.