Akampus Günlüğü - Başlıklar

26 Nisan 2009 Pazar

Akampüs Haber Bülteni - 26 Nisan 2009


Kapının Ardına Hiç Baktınız Mı?
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü öğrencileri tarafından bir sosyal sorumluluk projesi düzenlenmekte. Proje kapsamında ise Isparta'yı anlatan bir belgesel çekimi yapılacak.




Akampüs iş ortaklarından YOUNiiK® şimdi Türkiye’de
Avrupa’da daha fazla stil ve kişisellik için mutlak bir trend ürünü haline gelen YOUNiiK®, gençleri her geçen gün etkisi altına almaya devam ediyor.




Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler Proje Yarışması

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK), Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda üniversite öğrencilerinin yenilikçi ve yaratıcı düşünmeye teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla İstanbul’daki üniversitelerin öğrencilerine yönelik “Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler” proje yarışması düzenlemektedir.



Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ara sınav sonuçları açıklandı!
24 Nisan'da açıklanan ara sınav sonuçlarına kurum resmi sitesinden T.C. kimlik numaranızla bakabilirsiniz.



Açık Öğretim Fakültesi hakkında sıkça sorulan sorular
Sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak?
Sınav sonuçları, cevap kağıtlarının okunmasının ardından idari işlemleri biter bitmez yayınlanır.



Nişanlı okuyacak, evlenen atılacak
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaöğretim kurumlarında nişanlılığı serbest hale getirecek yeni düzenlemesi yeni bir tartışma yarattı.



Spor cenneti bir üniversite!
Gazi Üniversitesi (GÜ) her yıl düzenlediği turnuvalarla yüzlerce öğrenci ve personeline yaklaşık 30 farklı branşta spor yaptırıyor.




Hayata pembe gözlükle bakan yaşadı!
Vücudun hormon dengesini bozan sıkıntı ve stresten uzak kalanlar kötümserlere oranla daha uzun ve sağlıklı yaşıyor.



YÖK yine tartışılacak bir karara imza attı
YÖK programa değil, fakülteye öğrenci alan üç üniversiteden önümüzdeki yıldan itibaren sistemlerini değiştirmesini istedi. Sabancı, Işık ve Okan üniversiteleri karara tepki gösterdi.



Öğrenci Meclisi'nde 'türban' kavgası
TBMM'de toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde 'Üniversitelerde türban serbest olmalı' diyen Gümüşhane temsilcisine İzmir temsilcisi 'Atatürk'ün kemiklerini sızlatmayalım' diye tepki gösterince salondakiler ikiye bölündü.



Harvard Türkiye'ye geliyor!
Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halil Berktay, Harvard Yaz Okulu'nu İstanbul'a gelmeye ikna etti, Güler Sabancı da olağanüstü güzel bir yer gösterdi. Berktay, "Başvuru çok ama seçimi Harvard yapıyor" diyor.



300 TL'ye avuçiçi HD kameralar
Mini video kameralar avuç içi kadar büyüklükte. Fiyatları 200 dolar civarında. Depolama kapasitesi bellek kartları ile artırılabiliyor.



Just Marketing '09
Türkiye'nin en büyük üniversite topluluklarından biri olan ODTÜ İşletme Topluluğu, üniversite öğrencilerini pazarlama dünyasıyla buluşturan etkinliği JustMarketing'in dördüncüsünü 29 Nisan – 1 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştiriyor.







11. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 1-11 Mayıs
On yıl öncesinin alçakgönüllü sekiz filmlik gösterimi yılar içinde yüzlerce filmin gösterimini yapan binlerce kişinin film izlediği, gençlerle ustaları buluşturan, sinema üzerine yazan ve araştıranları ödüllendiren, kentteki sinema salonlarına yayılan bir film festivaline dönüştü.