Akampus Günlüğü - Başlıklar

1 Haziran 2009 Pazartesi

Akampüs Haber Bülteni - 1 Haziran 2009

ISEF-Istanbul-Erkek-Lisesi
ISEF'in büyük ödülü İstanbul Erkek Lisesi'ne
Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı (ISEF), 10-15 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Nevada eyaletindeki Reno kentinde düzenlendi.





Gençler ve Barınma

Gençlik Çalışmaları Birimi, gençlerin barınma ile ilgili sorunlarının ortaya çıkarılması amacıyla araştırma projesi hazırladı.




Başarılı liseliye erken mezuniyet
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, lisede belli bir not barajını tutturanların bir yıl erken mezun edilmelerine yeşil ışık yaktı. Mezunların, üniversiteye geçişte de ödüllendirilmesi için YÖK yetkilileriyle görüşülecek.




İstanbul’da ulaşıma zam
İstanbul'da, İETT, özel halk otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde uygulanacak ücret tarifesi yeniden belirlendi.




Sony'den yeni PlayStation Portable!
Piyasaya ilk sürüldüğü 12 Aralık 2004'ten beri ana hatları değişmeyen mobil oyun konsolunun yeni versiyonu belli oldu. PSP Go!




Fransa Açık'ta Nadal'a tarihi şok
Fransa Açık tarihinin en büyük sürprizlerinden birini Robin Söderling yaptı. İsveçli tenisçi, katıldığı dört Roland Garros'u da kazanan Rafael Nadal'ı dördüncü turda eledi.




Japonya'da Murakami çılgınlığı
Japonya’nın Nobel’e en yakın yazarı" olarak tanımlanan gizemli yazar Haruki Murakami’nin kendisi kadar gizemli yeni romanı, daha kitapçı raflarına ulaşmadan en çok satan kitaplar arasına girdi.




Rock’n Coke Bu Yazı Sallayıp Yuvarlayacak!
18 – 19 Temmuz’da İstanbul Park’ta düzenlenecek Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke Festivali’nde sahne alacak isimlerin tamamı belli oldu.




Brandmarker '09
Brandmarker is the name of the international student congress series organized by Boğaziçi University Management and Economics Club. The first congress was held in 1992 with the partnership of Chiasmus Youth Committee.




Gençlik Karavanı Doğu Seferine Başlıyor: İlk Durak Malatya
Gençlik Karavanı Doğu Seferi 30-31 Mayıs tarihlerinde Malatya ile başlıyor.




Depeche Mode'un Solisti Ameliyat Oldu
İngiliz topluluk Depeche Mode'un solisti Dave Gahan'ın mesanesinde bulunan kötü huylu tümör ameliyatla alındı.





Üniversitelerin kontenjanı artırıldı
YÖK devlet Üniversitelerinin kontenjanını yüzde 15 ve Vakıf Üniversitelerinin kontenjanını yüzde 20 oranında artırdı.




ÖSS, sinir hastası yaptı
Türk Eğitim-Sen'in araştırması, ÖSS'ye hazırlanan çoğu gencin kaygı, endişe, stres, sinir, alınganlık ve konsantrasyon bozulduğu gibi sorunlarla karşılaştığını ortaya koydu.





Marmara Üniversitesi bölündü

YÖK Başkanı Prof. Özcan, Marmara Üniversitesi'nin bölündüğünü açıkladı.