Akampus Günlüğü - Başlıklar

22 Haziran 2009 Pazartesi

Akampüs Haber Bülteni - 22 Haziran 2009



10 öğrenci arkadaşlarımızı kaybettik
Abant'ta piknikten dönerken Kızılcahamam ilçesi yakınlarındaki kazada üniversite öğrencilerinin hayatını kaybetmesi 11 evde acıyla yankılandı.




İran’da internet
İran’da hükümetin tüm çabalarına rağmen internetteki ‘yasaklı’ sitelere erişim engellenemiyor. Peki bu engellemeler nasıl aşılıyor?




Pop müziğe bir yıldız daha
Kral TV ile Yedigün'ün ortaklaşa düzenlediği Yedigün Yıldızları projesinin şarkı dalında birincisi Mehmet Attila Aral oldu.





Tıp birincisinin can yakan itirafı!
Dr. Tuğba Akın, mezuniyet töreninde acı konuştu. İnternlerin (stajyer hekim) sadece yüzde 2.8'inin gelecekten umutlu olduğunu söyleyen Akın, sağlık ve eğitim sistemini kıyasıya eleştirdi.




Coldplay'den bedava albüm
Coldplay, ağabeyleri Radiohead'in izinden giderek hayranlarına internetten bedava bir albüm hediye etti.




İddia sanal alemde çözülecek!
Herhangi bir iddia ile karşılaştığınızda, artık doğruluğundan emin olmak için, Intel’in yeni hizmeti ile internette aksi iddia ediliyor mu diye bakabileceksiniz.




TED üniversitesi kuruluyor!
Ankara’da TED Üniversitesi kuruluyor. Üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.




ÖSS’nin ardından..
Okulların tatile girmesinin ardından şimdiden gelecek yılın sınavlarına hazırlık için dershanelere başlanması ve ÖSS’ye girenlerin tahmini netlere göre tercihlerini belirleme telaşında olmaları nedeniyle öğrenciler henüz tatil havasına giremedi.




ÖSS'yi kazanamayana müjde
Sınav kabusundan geçemeyen ve bu yüzden üniversiteli olamayan gençler artık üzülmesin. Açıköğretim'de Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji gibi 22 yeni bölüm daha açılıyor. Fakültede kayıt silme ise tarih oluyor.




AIESEC'ten MySelf - MyWorld Projesi
15 Farklı ülkeden 30 genç, İstanbul’da lise öğrencileri ile buluşuyor!