Akampus Günlüğü - Başlıklar

24 Haziran 2009 Çarşamba

Akampüs Haber Bülteni - 24 Haziran 2009


Hacettepe'de diplomalar iptal
Hacettepe Üniversitesi'nde matematik dersi notlarını internetten kontrol eden öğretim üyesi, öğrencilerin puanlarının yükseltildiğini belirledi.




Ömer Ulusoy'a 5 yıl 9 ay hapis
Akdeniz Üniversitesi'nde geçen yıl 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar sırasında tabancayla rastgele ateş eden ve 437 gündür cezaevinde olan Ömer Ulusoy, 5 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.





Nida'nın boynundaki sır
Geçen cumartesi protesto gösterilerinde öldürüldüğünde 'şehit' ilan edildi ve kendisi için 40 gün yas tutulacak. Ancak Nida'nın boynundaki 'haç' şeklindeki kolye yeni bir tartışma başlattı.




7 yeni vakıf üniversitesi kuruluyor
Konya'da ve Ankara'da iki, İstanbul, Kayseri ve Mersin'de de birer vakıf üniversitesi kurulacak.





UNESCO raporunda ağır İstanbul eleştirisi
UNESCO Dünya Kültür Mirası Komitesi'nin önünde, İstanbul'daki uygulamaları yerden yere vuran bir rapor var.Raporda özellikle Sulukule, Four Seasons inşaatı, Haliç'teki metro inşaatı eleştiriliyor.





'Hormonlu Domates'ler Bulaç, Kuzu, Diyanet ve Vakit'e
Beşincisi dağıtılan ödülleri kazananlar arasında Papa ve Katolik kilisesi, Fikret Kuşkan, Nevzat Tarhan, "Çok Güzel Hareketler Bunlar" programı da var. Ödül veren yazar Yıldırım Türker "Basına bir tane yetmez, kasa kasa domates vermek lazım" dedi, Kürt sanatçı Nilüfer Akbal sunucu Esmeray'la Kürtçe türkü söyledi, halay çekti.




Macaristan Eğitim Günleri
ÖSS'ye girmeden Avrupa’da Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Eğitimi Fırsatı Macaristan Eğitim Günleri’nde...