Akampus Günlüğü - Başlıklar

18 Haziran 2009 Perşembe

Akampüs Haber Bülteni - 18 Haziran 2009

Akampus-Universite-Milli-Takimi-kampa-girdi
Üniversite Milli Takımı kampa girdi
Sırbistan'da gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na katılacak milli takım, Ankara'da kamp çalışmalarına başladı.



Akampus-Doga-Tukunu-Ogretmen-Adaylari
Doğa Tutkunu Öğretmen Adayları !!!
Ihlara Vadisi ve Çevresinde Doğa Eğitimi Projesi, TÜBİTAK-Aksaray Üniversitesi işbirliği ile 03-12 Temmuz 2009 tarihlerinde düzenlenecektir.



Genç tasarımcılardan denim yorumu: Denim Benim
Akampus-Denim-Benim
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nün ERAK Giyim ile yaptığı işbirliğinin ikinci yılında, bölümde okuyan 11 öğrenci denim kumaşını farklı bakış açıları ile yeniden yorumladı.



Türk gençlerin robotuna ödül

İstanbul Lisesi'nden iki gencin geliştirdiği robot tasarımı, bin 500 öğrencinin katıldığı yarışmada üçüncü oldu.








ÖSS’de üç soru yanlış iddiası...
Uğur Dershaneleri Eğitim Öğretim Koordinatörü Alparslan Alemdar, ÖSS'de hatalı fizik soruları olduğunu ileri sürerek, bu soruların öğrencilerin sınav başarısını olumsuz etkilediğini, soruları ÖSYM'nin incelemesi ve iptal etmesi gerektiğini belirtti.




ÖSYM Başkanı'ndan hatalı soru açıklaması
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS’de hatalı soru iddialarıyla ilgili olarak, "Bunları hocalarımız inceler ve sonunda hepsiyle ilgili karar veririz. Bu kararı da bir-iki haftadan önce veremeyiz" dedi.





Öğrenim kredisi borçlularına müjde

On binlerce üniversite öğrencisini ilgilendiren sorun çözülüyor... Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edildi.




AÖF'le birlikte 950 bin öğrenci üniversiteli olacak
YÖK Başkanı Özcan, iki-üç yıl içinde isteyen herkesin yüksek öğretimde okuyabileceğini, üniversite olanaklarının arttığını söyledi. TÖDER Başkanı Enver Yücel de, 'Kontenjan artışı talep karşılamaz. Öğrenci daha iyi bir üniversite için yarışıyor' dedi




Facebook şampiyon oldu
Popüler sosyal ağ sitesi, en büyük rakibini alt edip liderlik koltuğuna oturdu.




Unirock Open Air Festival '09
Uni Rock Festival, 2009 yılında, 17-19 Temmuz tarihlerinde bu yıl yine dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak.